Groepen

Kleuters (vanaf 2,5 jaar)

 • Kleuterturnen groep 1
  Uur: Iedere woensdag van 13u45 tot 14u45
  Leeftijd: van 2,5- t.e.m. 3-jarigen
  Voor wie: Plezier én bewegingskansen staan voor onze kleinste kapoenen centraal. Samen dansen, spelen met pittenzakjes of ballonnen, klimmen en klauteren, werpen en vangen, rollen en springen, … het komt allemaal aan bod!

 

 • Kleuterturnen groep 2
  Uur: 
  Iedere woensdag van 14u45 tot 15u45
  Leeftijd: van 4- t.e.m. 5-jarigen
  Voor wie: Alle spieren opwarmen, springen op de trampoline, oefeningen op de mat, … we doen het allemaal! Natuurlijk is er ook nog ruimte om met kleiner materiaal aan de slag te gaan zoals ballen, pittenzakjes en ballonnen. En natuurlijk een spelletje of dansje om de les af te sluiten.

 

 • Acro
  Uur:
  Iedere zondag van 9u30 tot 11u00
  Leeftijd: Vanaf de 3de kleuterklas
  Voor wie: Ben jij iemand die graag samenwerkt, graag in groep werkt en graag aan turnen doet ? Dan is acrogym misschien wel de groep die je zoekt. In deze discipline staat teamwork centraal. In de recrea acro groep meer je hoe je moet samenwerken met je partner(s) en meer je de basistechnieken van acrogym. Zo leer je o.a. piramides te bouwen en meer je hoe je op elkaar kan balanceren,…

 

 • Kleuterdans
  Uur: Iedere zaterdag van 9u15 tot 10u00
  Leeftijd: vanaf het 2de kleuterklas tot 3de kleuterklas
  Voor wie: Draai een keer in het rond, stamp met je voeten op de grond… Heb je een kleuter in huis die niet kan stilzitten bij het horen van een beetje muziek? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Aan de hand van bestaande dansjes en dansspelletjes werken we naar een zelfgemaakt dansje dat al onze kleuters vrolijk meedansen!

Jeugd (vanaf 1ste leerjaar)

 • Turnen lagere school (recreatief)
  Uur:
  Iedere woensdag van 15u45 tot 17u00
  Leeftijd: vanaf het 1ste leerjaar t.e.m. 6de leerjaar
  Voor wie: Op een recreatieve manier genieten van turnen. Een groep waar we vanuit het kind zelf vertrekken. Met wekelijks een afwisseling en variatie in sportmateriaal en toestellen. Wat kan je kind al en hoe kunnen we hem/haar verder laten ontwikkelen via spel en ontwikkelingsvormen. Ik kan dat niet bestaat niet! Ik kan dat NOG niet maar ik kan het leren staat in onze les centraal.Bij eventuele vragen aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen.Hopelijk tot een keertje op één van de trainingen!

 

 • Airtrack & trampoline
  Uur:
  Iedere vrijdag van 16u30 tot 18u30
  Leeftijd: vanaf het 1ste leerjaar
  Voor wie: Voor iedereen die graag loopt, springt, rolt, draait,… Noem maar op.In deze les leren we kinderen rollen en draaien in alle mogelijke vormen en richtingen. Hoog en laag, snel of traag.
  Voor ieder wat wils en op zijn eigen niveau.
  Elk kind proberen we individueel dingen bij te leren om dit te kunnen showen tijdens het jaarlijks turn- en dansfeest!Kom en probeer!

 

 • Turnen +12
  Uur:
  Iedere vrijdag van 18u30 tot 20u00
  Leeftijd: Vanaf 12 jaar
  Voor wie: Ben je ouder dan 12 jaar, heb je de turnkriebel te pakken en ben je op zoek naar een gezellige jeugdgroep om de basiselementen te leren of om jou turnkunsten bij te schaven? Kom dan zeker eens een paar lessen uitproberen!
  In deze groep ligt de nadruk op het maken van plezier maar nieuwe dingen aanleren is hier ook belangrijk. We proberen de lessen voor iedereen aan te passen aan diens niveau en laten nagenoeg alle toestellen eens aan bod komen. Voor ieder wat wils dus…
 • Acro
  Uur: Iedere zondag van 9u30 tot 11u00
  Leeftijd: Vanaf de 3de kleuterklas
  Voor wie: Ben jij iemand die graag samenwerkt, graag in groep werkt en graag aan turnen doet ? Dan is acrogym misschien wel de groep die je zoekt. In deze discipline staat teamwork centraal. In de recrea acro groep meer je hoe je moet samenwerken met je partner(s) en meer je de basistechnieken van acrogym. Zo leer je o.a. piramides te bouwen en meer je hoe je op elkaar kan balanceren,…

 

 • Kinderdans
  Uur:
  Iedere zaterdag van 10u00 tot 11u00
  Leeftijd: 1ste en 2de leerjaar
  Voor wie: Zit je in het eerste of tweede leerjaar? Kan je het niet laten om te staan shaken op alle soorten muziek? Dan is deze groep iets voor jou. Samen met nog andere kinderen leer je het gepast bewegen op muziek van kinderliedjes tot de liedjes die je op de radio hoort. Spring gerust eens binnen!
 • Juniors
  Uur: Iedere zaterdag van 11u00 tot 12u00
  Leeftijd: Vanaf het 3de t.e.m. 5de leerjaar
  Voor wie: In de danswereld heb je verschillende stijlen die je kan uitvoeren. In de les ‘juniors’ proberen we jou wat te laten proeven van de verschillende stijlen. Je leert een beetje techniek aan, maar de nadruk ligt vooral op het uitleven op zowel rustige als zeer ritmische muziek.

 

 • Moderne dans groep 1
  Uur:
  Iedere zaterdag van 12u00 tot 13u00
  Leeftijd: Vanaf het 6de leerjaar t.e.m. 2de middelbaar
  Voor wie: In deze groep begint jouw eerste ervaring met moderne dans. Hier leer je de basis van de dans en nog veel meer. Je groeit steeds meer, leert de techniek beter te controleren en wordt klaargestoomd om door te groeien naar de volgende groep.

 

 • Hiphop groep 1
  Uur:
  Iedere zaterdag van 13u00 tot 14u00
  Leeftijd: Vanaf het 6de leerjaar t.e.m. 2de middelbaar
  Voor wie: Tijd om helemaal uit je dak te gaan? Kom dan zeker een kijkje nemen bij Hiphop 1! Je leert hier verschillende choreo’s en technieken. Toch blijft het belangrijk dat je tijdens deze lessen je eigen creativiteit en fantasie kan inbrengen. Iedereen is uniek en dat zie je ook in jouw bewegingen.

 

 • Hiphop groep 2
  Uur: 
  Iedere zaterdag van 14u00 tot 15u00
  Leeftijd: Vanaf het 3de middelbaar
  Voor wie: Heb jij zin in iets nieuws? Kom dan zeker eens een les uitproberen in deze groep! Je leert hier nog meer technieken, snellere danspassen en het juist bewegen op de beat!

 

 • Moderne dans groep 2
  Uur:
  Iedere zaterdag van 15u00 tot 16u00
  Leeftijd: Vanaf het 3de middelbaar
  Voor wie: Voor deze lessen heb je al een goede basistechniek nodig. De basis wordt nog verrijkt met nieuwe technieken. Er wordt meer nadruk gelegd op een gevoel in het dansen leggen. Je krijgt de kans om te stralen en nieuwe dingen te leren.

 

Volwassenen

 • Onderhoudsturnen dames
  Uur: Iedere woensdag van 20u00 tot 21u00
  Betaling d.m.v. beurtenkaart (per 20 beurten)
  Voor wie: 
  Ook de ouderen laten we niet in de steek. Hier staat het rollen en draaien minder in de schijnwerper. We proberen vooral de conditie en spieren op peil te houden.We wisselen conditionele lessen af met spierversterkende oefeningen.Iedereen kan elke oefening zo zwaar maken als hij zelf wil. Dit wil zeggen dat iedereen welkom is voor deze groep

 

 • Onderhoudsturnen senioren
  Uur: Iedere donderdag van 16u00 tot 17u00
  Betaling d.m.v. beurtenkaart (per 20 beurten)
  Voor wie: Voor volwassenen, die graag in beweging blijven in groepsverband, bestaat er ook het onderhoudsturnen voor senioren. In deze les krijg je professionele begeleiding van een zeer ervaren trainster die je elke week opnieuw motiveert om het beste van jezelf te geven.
  De nadruk ligt hier vooral op het uitvoeren van conditionele of spierversterkende oefeningen.